Jedite puno voća i povrća!

Hrskavo voće i povrće poput jabuke, celera ili mrkve ima ulogu četkice za zube dok ga žvačete, i posebno se preporučuje pušačima kao i onima koji piju puno kave.

Sastojci u jabukama ne samo da čiste zube, već im vraćaju i sjaj, dok  zeleno povrće poput špinata, brokule i salate preko zubi stvara prevlaku koja sprečava pojavu mrlja.

15 studenoga, 2015|

Oprezno sa slatkišima, ali i ostalim ugljikohidratima!

Zube i desni ne uništavaju samo slatkiši, nego i drugi ugljikohidrati, poput primjerice prženih krumpirića. Naime, ugljikohidrati se lako pretvaraju u jednostavne šećere koji stvaraju bakterije u usnoj šupljini. Te bakterije najprije uništavaju desni, a potom i zube.

Kako se to ne bi dogodilo, smanjite unos ugljikohidrata i jedite ih samo uz glavne obroke, a ne u međuobrocima.

Pri konzumaciji veće količine hrane, stvara se i veća količina sline koja pomaže boljem ispiranju usne šupljine od hrane.

13 studenoga, 2015|

Elvira Horvat

Elvira Horvat, zubni asistent, rođena je u Požegi. Srednju medicinsku školu upisuje 1999. godine u Osijeku.

Nakon stažiranja u Požegi, doseljava u Zagreb gdje od travnja 2004. godine radi u Domu zdravlja Centar, a krajem 2007. godine dolazi u Stomatološku  polikliniku Pevalek – Simeon.

Iako tijekom cijele godine pohađa brojne edukacijske tečajeve za zubne asistente, beskrajno ljubazna Elvira uvijek pronalazi vremena za ohrabrujuć osmijeh i srdačan doček pacijenata.

13 studenoga, 2015|